Risotto z burakami i balsamico

Risotto z burakami i balsamico

4.2 270 βαθμολογίες
Προετοιμασία 10 λεπτ.
Σύνολο 40 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • 40 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 300 g czerwonych buraków, ugotowanych pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
  • 80 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
  • 20 g masła
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 320 g ryżu do risotto np. Arborio, o czasie gotowania 14-15 min
  • 20 g octu balsamicznego
  • 60 g białego wina, wytrawnego
  • 720 g wody
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • ½ łyżeczki tymianku, suszonego
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • ser kozi, twardy pokrojony w płatki, do dekoracji

Διατροφή ανά 4 porcje

Θερμίδες 2103.8 kcal / 8808.2 kJ
Πρωτεΐνη 71 g
Λιπαρά 72.8 g
Υδατάνθρακες 295.2 g
Φυτικές ίνες 18 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων