Dyniowe mac'n'cheese

Dyniowe mac'n'cheese

4.0 402 βαθμολογίες
Προετοιμασία 30 λεπτ.
Σύνολο 50 λεπτ.
6 porcji

Υλικά

  • dyni Hokkaido pokrojonej na 2-3 cm kawałki (patrz wskazówka)
    600 g
  • oliwa z oliwek ilość do skropienia dyni
  • soli plus dodatkowa ilość do oprószenia dyni
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia dyni
    ¾ - 1 łyżeczka
  • makaronu, suchego, typu kolanka
    500 g
  • woda osolona, do gotowania makaronu
  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    60 g
  • sera cheddar pokrojonego na kawałki
    250 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    40 g
  • mąki pszennej
    45 g
  • mleka
    500 g
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    ¼ łyżeczki
  • czosnku, granulowanego
    ¾ - 1 łyżeczka
  • pieprzu cayenne, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • cynamonu, mielonego
    ½ łyżeczki
  • imbiru, suszonego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • tymianku, suszonego
    ¾ łyżeczki

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 692.8 kcal / 2900.8 kJ
Πρωτεΐνη 30 g
Λιπαρά 27.2 g
Υδατάνθρακες 87.2 g
Φυτικές ίνες 5.9 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων