Dyniowe mac'n'cheese

Dyniowe mac'n'cheese

4.0 402 βαθμολογίες
Προετοιμασία 30 λεπτ.
Σύνολο 50 λεπτ.
6 porcji

Υλικά

  • 600 g dyni Hokkaido pokrojonej na 2-3 cm kawałki (patrz wskazówka)
  • oliwa z oliwek ilość do skropienia dyni
  • ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia dyni
  • ¾ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia dyni
  • 500 g makaronu, suchego, typu kolanka
  • woda osolona, do gotowania makaronu
  • 60 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 250 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
  • 40 g masła pokrojonego na kawałki
  • 45 g mąki pszennej
  • 500 g mleka
  • ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
  • ¾ - 1 łyżeczka czosnku, granulowanego
  • ¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
  • ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • ½ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
  • ¾ łyżeczki tymianku, suszonego

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 692.8 kcal / 2900.8 kJ
Πρωτεΐνη 30 g
Λιπαρά 27.2 g
Υδατάνθρακες 87.2 g
Φυτικές ίνες 5.9 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων