Sałatka z jabłkiem i koprem włoskim

Sałatka z jabłkiem i koprem włoskim

3.5 11 βαθμολογίες
Προετοιμασία 15 λεπτ.
Σύνολο 20 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • 20 g ziaren sezamu, białego
  • 1 bulwa kopru włoskiego (ok. 200 g), z liśćmi, pokrojona na kawałki
  • 1 jabłko, czerwone (ok. 200 g), bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki
  • 150 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • ½ pęczka trybuli, świeżej z delikatnymi łodygami i liśćmi, pokrojonej na kawałki
    ½ pęczka natki pietruszki, świeżej, z delikatnymi łodygami i liśćmi, pokrojonej na kawałki
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 20 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
  • ¾ - 1 łyżeczka soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 240 - 265 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej (z 1 puszki)
  • 100 g sera feta pokruszonego

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 292.3 kcal / 1222.8 kJ
Πρωτεΐνη 10.5 g
Λιπαρά 14.8 g
Υδατάνθρακες 32.5 g
Φυτικές ίνες 8.8 g
Κορεσμένα λιπαρά 5 g
Νάτριο 584.5 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων