Tandoori chicken

Tandoori chicken

4.9 56 βαθμολογίες
Προετοιμασία 20 λεπτ.
Σύνολο 45 λεπτ.
6 portions

Υλικά

Tandoori paste
  • coriander seeds
    1 tbsp
  • cumin seeds
    1 ½ tbsp
  • cardamom pods (black)
    6
  • whole cloves
    10
  • Kashmiri chilli powder
    2 tbsp
  • ground turmeric
    1 tbsp
  • ground cinnamon
    2 tbsp
  • sea salt
    1 tbsp
  • brown sugar
    60 g
  • tomato paste (see Tips)
    120 g
  • garlic cloves
    120 g
  • fresh ginger cut into pieces
    80 g
  • extra virgin olive oil plus extra to preserve
    200 g
Tandoori chicken
  • extra virgin olive oil to grease
  • chicken thigh fillets cut into pieces (3 cm)
    800 g
  • lemon juice only
    ½
  • sea salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    1 pinch
  • Greek yoghurt (see Tips)
    200 g
  • fresh mint leaves to garnish
  • lemon wedges, to serve
  • chutney of choice, to serve

Διατροφή ανά 1 portion

Θερμίδες 360.4 kcal / 1513.6 kJ
Πρωτεΐνη 27 g
Λιπαρά 23.4 g
Υδατάνθρακες 10 g
Φυτικές ίνες 2.3 g
Κορεσμένα λιπαρά 7.7 g
Νάτριο 688.3 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων