Bakłażany po kaszubsku

Bakłażany po kaszubsku

4.3 57 βαθμολογίες
Προετοιμασία 20 λεπτ.
Σύνολο 3ωρ. 50 λεπτ.
10 porcji

Υλικά

  • 3 bakłażany średnie, ok. 350 g każdy
  • 20 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do posmarowania
  • ¼ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 250 g cebuli pokrojonej w 5 mm piórka
  • 30 g rodzynek
  • 8 goździków
  • 6 ziaren ziela angielskiego
  • 8 liście laurowe, suszone
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 100 g koncentratu pomidorowego
  • 10 g octu balsamicznego
  • 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
  • ½ łyżeczki majeranku, suszonego
  • 60 g wody
  • olej lniany do zalania
    olej rzepakowy, od zalania
  • 1 - 2 łyżki ziaren gorczycy

Βαθμός δυσκολίας

μέτρια


Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 307 kcal / 1287 kJ
Πρωτεΐνη 2 g
Λιπαρά 28 g
Υδατάνθρακες 13 g
Φυτικές ίνες 3.7 g
Κορεσμένα λιπαρά 1.7 g
Νάτριο 396 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων