Pomidorowe arancini z ciągnącą się mozzarellą

Pomidorowe arancini z ciągnącą się mozzarellą

4.1 96 βαθμολογίες
Προετοιμασία 20 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ.
20 sztuk

Υλικά

  • wody
    1200 g
  • oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia dłoni i głębokiego smażenia
    10 g
  • soli
    1 ½ łyżeczki
  • ryżu białego
    170 g
  • suszonych pomidorów w oleju, odsączonych
    75 g
  • koncentratu pomidorowego
    50 g
  • jajka (w tym dwa roztrzepane)
    3
  • bułki tartej
    50 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • kminu rzymskiego, mielonego
    ⅓ łyżeczki
  • liści bazylii, świeżych
    25
  • mozzarelli mini odsączonych z zalewy
    20 kulek
  • mąka pszenna ilość do panierowania
  • panierka panko ilość do panierowania
    bułka tarta, ilość do panierowania

Διατροφή ανά 1 sztukę

Θερμίδες 149.5 kcal / 625.4 kJ
Πρωτεΐνη 8.6 g
Λιπαρά 7.7 g
Υδατάνθρακες 11.7 g
Φυτικές ίνες 0.8 g
Κορεσμένα λιπαρά 4 g
Νάτριο 392.3 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων