Pomidorowe arancini z ciągnącą się mozzarellą

Pomidorowe arancini z ciągnącą się mozzarellą

4.1 98 βαθμολογίες
Προετοιμασία 20 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ.
20 sztuk

Υλικά

  • 1200 g wody
  • 10 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia dłoni i głębokiego smażenia
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 170 g ryżu białego
  • 75 g suszonych pomidorów w oleju, odsączonych
  • 50 g koncentratu pomidorowego
  • 3 jajka (w tym dwa roztrzepane)
  • 50 g bułki tartej
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ⅓ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • 25 liści bazylii, świeżych
  • 20 kulek mozzarelli mini odsączonych z zalewy
  • mąka pszenna ilość do panierowania
  • panierka panko ilość do panierowania
    bułka tarta, ilość do panierowania

Διατροφή ανά 1 sztukę

Θερμίδες 149.5 kcal / 625.4 kJ
Πρωτεΐνη 8.6 g
Λιπαρά 7.7 g
Υδατάνθρακες 11.7 g
Φυτικές ίνες 0.8 g
Κορεσμένα λιπαρά 4 g
Νάτριο 392.3 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων