Wegetariańskie hot dogi ze szparagami

Wegetariańskie hot dogi ze szparagami

4.1 17 βαθμολογίες
Προετοιμασία 20 λεπτ.
Σύνολο 40 λεπτ.
6 sztuk

Υλικά

Panierowane szparagi
  • 500 g wody
  • 12 zielonych szparagów bez twardych końcówek
    12 białych szparagów, obranych, bez twardych końcówek
  • 5 łyżek mąki pszennej
  • 2 jajka roztrzepane
  • panierka panko do obtoczenia (ok. 100 g)
    bułka tarta, do obtoczenia (ok. 100 g)
Cytrynowy majonez i dressing
  • 250 g oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
  • ½ cytryny ekologicznej
  • 1 jajko w temp. pokojowej (patrz wskazówka)
  • 15 g musztardy
  • 1 ¼ łyżeczki soli
  • 60 g oliwy z oliwek
  • 90 g mieszanki młodych sałat
  • 30 g octu balsamicznego
  • 1 łyżeczka miodu, płynnego
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 6 bułek do hot dogów (patrz wskazówka)
  • rzodkiewki pokrojone w plastry, do dekoracji

Βαθμός δυσκολίας

μέτρια


Διατροφή ανά 1 sztukę

Θερμίδες 617 kcal / 2583 kJ
Πρωτεΐνη 13 g
Λιπαρά 37 g
Υδατάνθρακες 61 g
Φυτικές ίνες 3.3 g
Κορεσμένα λιπαρά 4.7 g
Νάτριο 860 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων