Wegańskie curry ze szparagami

Wegańskie curry ze szparagami

4.7 43 βαθμολογίες
Προετοιμασία 45 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ.
4 porcje

Υλικά

  • 1200 g wody
  • 1 ¼ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 30 g oleju
  • 200 g ryżu białego długoziarnistego
  • 2 pęczki białych szparagów (ok. 500 g każdy)
  • 1 pęczek zielonych szparagów (ok. 500 g)
  • 75 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 5 mm plastry
  • 45 g żółtej pasty curry
  • 25 g dżemu morelowego (patrz wskazówka)
  • 200 g pomidora pokrojonego na kawałki
  • 400 g mleczka kokosowego
  • 1 szczypta cukru
  • tajska bazylia, świeża do dekoracji
    bazylia, świeża, do dekoracji
  • sok z limonki, świeżo wyciśnięty do skropienia

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 539.9 kcal / 2259 kJ
Πρωτεΐνη 11.6 g
Λιπαρά 22.7 g
Υδατάνθρακες 65.8 g
Φυτικές ίνες 6.5 g
Κορεσμένα λιπαρά 15.2 g
Νάτριο 823 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων