Łazanki z kapustą kiszoną i żurawiną

Łazanki z kapustą kiszoną i żurawiną

3.6 48 βαθμολογία
Προετοιμασία 20 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 40 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • 25 g grzybów, suszonych np. borowików lub podgrzybków, pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 600 g wody
  • 600 g kapusty kiszonej odsączonej z zalewy
  • 100 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
  • 15 g oleju
  • 15 g sosu sojowego
  • 40 g żurawiny, suszonej
  • 3 liście laurowe, suszone
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 3 goździki
  • 3 owoce jałowca
  • ¼ - ½ łyżeczki kolendry, mielonej
  • 1 ½ łyżeczki majeranku, suszonego
  • ¾ łyżeczki tymianku, suszonego
  • ½ - ¾ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do smaku
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do smaku
  • 300 g makaronu, suchego typu łazanki, o czasie gotowania 8-10 min

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 porcję

Νάτριο 1501.6 mg
Πρωτεΐνη 12.5 g
Θερμίδες 1650.7 kJ / 394.5 kcal
Λιπαρά 4.2 g
Φυτικές ίνες 8.4 g
Κορεσμένα λιπαρά 0.7 g
Υδατάνθρακες 79 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από άλλες 100 000 σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων