Wegański gulasz z boczniaków i ciecierzycy

Wegański gulasz z boczniaków i ciecierzycy

4.2 34 βαθμολογίες
Προετοιμασία 10 λεπτ.
Σύνολο 30 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • 250 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 2 ząbki czosnku
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 500 g boczniaków, świeżych pokrojonych w 2 cm paski
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • 200 g przecieru pomidorowego, typu passata (patrz wskazówka)
  • 300 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostkę bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszoną
  • 1 papryczka chili cayenne, suszona (προαιρετικό πεδίο)
  • ½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • 1 - 2 łyżeczki soli
  • 2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 400 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy
  • mięta, świeża tylko liście, do dekoracji

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 316.7 kcal / 1325.1 kJ
Πρωτεΐνη 12.9 g
Λιπαρά 13.2 g
Υδατάνθρακες 41.8 g
Φυτικές ίνες 11.5 g
Κορεσμένα λιπαρά 1.9 g
Νάτριο 1128 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων