Lemon roast chicken

Καμία βαθμολογία
Προετοιμασία 15 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 35 λεπτ.
4 portions

Υλικά

  • extra virgin olive oil plus extra to drizzle
    40 g
  • lemons zested and juiced, reserve skin and flesh to roast
    1 ½
  • fresh thyme leaves only, plus 3 extra sprigs
    3 sprigs
  • sea salt plus extra to season
    1 tsp
  • whole chicken (approx. 1500-1800 g)
    1
  • fresh rosemary
    1 sprig
  • butternut pumpkin peeled and cut into pieces (2 cm)
    200 g
  • red onion cut into wedges
    1
  • ground black pepper to season
  • water
    400 g
  • potatoes skin on, thinly sliced (5 mm - see Tip)
    600 g
  • zucchini cut into slices (5 mm)
    1
  • red capsicum cut into thin strips
    1
  • fresh bay leaves
    2
  • pickled capers
    2 tbsp

Διατροφή ανά 1 portion

Θερμίδες 998.9 kcal / 4179.4 kJ
Πρωτεΐνη 68.4 g
Λιπαρά 61.7 g
Υδατάνθρακες 41.6 g
Φυτικές ίνες 7.2 g
Κορεσμένα λιπαρά 16.2 g
Νάτριο 832.7 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων