Papryki faszerowane szpinakiem z sosem miętowym

Papryki faszerowane szpinakiem z sosem miętowym

Καμία βαθμολογία
Προετοιμασία 25 λεπτ.
Σύνολο 55 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • 400 g jogurtu naturalnego
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki skórki otartej z cytryny (προαιρετικό πεδίο) ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
  • 2 - 3 łyżki liści mięty, świeżych posiekanych
  • 200 g liści szpinaku, świeżych
  • 80 - 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 2 papryki spiczaste (200-250 g każda lub kilka mniejszych)
  • 1 ¼ łyżeczki soli
  • 200 - 250 g sera feta pokrojonego na kawałki
  • 2 - 3 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
  • 50 g orzeszków piniowych
    50 g migdałów, w słupkach
  • 500 g wody
  • 600 g ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki

Διατροφή ανά 1 porcje

Νάτριο 909 mg
Πρωτεΐνη 18.2 g
Θερμίδες 1913.3 kJ / 457.3 kcal
Λιπαρά 26.8 g
Φυτικές ίνες 5.7 g
Κορεσμένα λιπαρά 11.6 g
Υδατάνθρακες 40 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων