Pasztet z piersi indyka

Pasztet z piersi indyka

4.9 5.6K βαθμολογίες
Προετοιμασία 20 λεπτ.
Σύνολο 2ωρ.
25 porcji

Υλικά

  • 600 g wody
  • 350 g filetów z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonych na 2 cm kawałki
  • 250 g boczku wędzonego, bez skóry i kości wędzonego, pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 200 g wątróbek drobiowych oczyszczonych
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 1 bułka, sucha połamana na kawałki
  • 100 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
  • 100 g cebuli pokrojonych w ćwiartki
  • 20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
  • 2 jajka
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 - 3 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 97 kcal / 408 kJ
Πρωτεΐνη 6 g
Λιπαρά 7.6 g
Υδατάνθρακες 1.7 g
Φυτικές ίνες 0.2 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων