Pasztet z piersi indyka

Pasztet z piersi indyka

4.9 5.6K βαθμολογίες
Προετοιμασία 20 λεπτ.
Σύνολο 2ωρ.
25 porcji

Υλικά

  • wody
    600 g
  • filetów z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonych na 2 cm kawałki
    350 g
  • boczku wędzonego, bez skóry i kości wędzonego, pokrojonego w 1 cm kostkę
    250 g
  • wątróbek drobiowych oczyszczonych
    200 g
  • liście laurowe, suszone
    2
  • ziarna ziela angielskiego
    2
  • bułka, sucha połamana na kawałki
    1
  • pieczarek pokrojonych w ćwiartki
    100 g
  • cebuli pokrojonych w ćwiartki
    100 g
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
    20 g
  • jajka
    2
  • soli
    ½ - 1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ - 1 łyżeczka
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    2 - 3 szczypty

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 97 kcal / 408 kJ
Πρωτεΐνη 6 g
Λιπαρά 7.6 g
Υδατάνθρακες 1.7 g
Φυτικές ίνες 0.2 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων