Zupa krem z pieczonych buraków z koprem włoskim i jabłkiem

Zupa krem z pieczonych buraków z koprem włoskim i jabłkiem

4.5 174 βαθμολογίες
Προετοιμασία 10 λεπτ.
Σύνολο 2ωρ. 20 λεπτ.
6 porcji

Υλικά

  • 300 g czerwonych buraków małych, nieobranych
  • 10 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia buraków
  • 250 g bulwy kopru włoskiego pokrojonej na kawałki
  • 100 g jabłek pokrojonych na kawałki
  • 150 g pora pokrojonego w 1 cm plastry
  • 10 - 15 g octu balsamicznego
  • 900 g wody
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • ½ łyżeczki miodu wielokwiatowego
  • sól do smaku
  • pieprz czarny, mielony do smaku

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 76.7 kcal / 320.9 kJ
Πρωτεΐνη 1.7 g
Λιπαρά 2 g
Υδατάνθρακες 14.5 g
Φυτικές ίνες 3.6 g
Κορεσμένα λιπαρά 0.3 g
Νάτριο 72.6 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων