Zupa fasolowa na wędzonych żeberkach

Zupa fasolowa na wędzonych żeberkach

4.6 487 βαθμολογίες
Προετοιμασία 25 λεπτ.
Σύνολο 13ωρ. 50 λεπτ.
6 porcji

Υλικά

  • natki pietruszki, świeżej tylko liście
    10 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    80 g
  • korzenia selera pokrojonego na kawałki
    60 g
  • korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
    50 g
  • ziemniaków pokrojonych na kawałki
    150 g
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    100 g
  • ząbek czosnku
    1
  • żeberek wieprzowych, wędzonych pokrojonych na 7-8 cm kawałki
    250 g
  • fasoli jasiek, suchej uprzednio namoczonej przez 8-12 godz. (patrz wskazówka)
    400 - 430 g
  • wody
    1000 g
  • koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    1 czubata łyżeczka
    1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • ziarna ziela angielskiego
    2 - 3
  • liść laurowy, suszony
    1
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • majeranku, suszonego
    1 łyżka

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 362 kcal / 1517 kJ
Πρωτεΐνη 22 g
Λιπαρά 13.7 g
Υδατάνθρακες 49.9 g
Φυτικές ίνες 12.5 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων