Karbinadle z żymłą

Karbinadle z żymłą

4.6 32 βαθμολογίες
Προετοιμασία 10 λεπτ.
Σύνολο 35 λεπτ.
8 sztuk

Υλικά

  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
    20 g
  • mięsa wieprzowego bez ścięgien (np. szynki), pokrojonego na 2-3 cm kawałki, lekko zmrożonego
    500 g
  • filetów ze śledzi, solonych, à la Matjas (ok. 2 filety), odsączonych z zalewy, uprzednio namoczonych w wodzie, pokrojonych na kawałki
    150 - 170 g
  • bułki tartej
    30 - 40 g
  • jajko
    1
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ - 1 łyżeczka
  • mąka pszenna ilość do obtoczenia kotletów
  • bułek (np. kajzerek), do podania
    8
  • musztarda łagodna, do posmarowania bułek
  • ogórki kiszone pokrojone w 2 mm plastry
    1 - 2

Διατροφή ανά 1 sztukę

Θερμίδες 437 kcal / 1829.6 kJ
Πρωτεΐνη 23.1 g
Λιπαρά 20.9 g
Υδατάνθρακες 39.8 g
Φυτικές ίνες 1.8 g
Κορεσμένα λιπαρά 3.3 g
Νάτριο 645.8 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων