Gulasz z soczewicy i buraków

Gulasz z soczewicy i buraków

4.1 303 βαθμολογίες
Προετοιμασία 15 λεπτ.
Σύνολο 55 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • 350 g pieczarek pokrojonych w 3 mm plastry
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 270 g czerwonych buraków pokrojonych na 3-4 cm kawałki
  • 150 g korzenia pietruszki pokrojonego na 4 cm kawałki
  • 80 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
  • 200 g zielonej soczewicy, suszonej
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 3 ziarna pieprzu czarnego
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 650 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu wegańskiego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 10 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    10 - 20 g czerwonego octu winnego
  • 35 g koncentratu pomidorowego
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście drobno posiekana, do dekoracji

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 298.4 kcal / 1248.5 kJ
Πρωτεΐνη 17.7 g
Λιπαρά 6.4 g
Υδατάνθρακες 47.4 g
Φυτικές ίνες 10.4 g
Κορεσμένα λιπαρά 1 g
Νάτριο 659.8 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων