Fasolotto z kalafiorem

Fasolotto z kalafiorem

3.8 16 βαθμολογίες
Προετοιμασία 20 λεπτ.
Σύνολο 13ωρ. 55 λεπτ.
6 porcji

Υλικά

  • 1 cytryna ekologiczna
  • 30 g orzechów laskowych
    30 g orzechów laskowych, prażonych, bez skórki
  • 1850 g wody
  • 420 - 450 g fasoli Piękny Jaś, suszonej Melvit, uprzednio namoczonej przez 8-12 godz. (patrz wskazówka)
  • 150 g słodkiej cebuli przekrojonej na pół
    150 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 150 g różyczek kalafiora
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 1 ziarno ziela angielskiego
  • 100 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki soli
  • rukola ilość do podania (ok. 20 g)

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 porcję

Πρωτεΐνη 11 g
Θερμίδες 1077.4 kJ / 257.3 kcal
Λιπαρά 14.2 g
Φυτικές ίνες 7.7 g
Υδατάνθρακες 28.8 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων