Polędwica w sosie musztardowym

Polędwica w sosie musztardowym

4.4 496 βαθμολογίες
Προετοιμασία 30 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 30 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • polędwicy wieprzowej pokrojonej w 1 cm plastry
    450 g
  • sól do przyprawienia mięsa
  • pieprz czarny, mielony do przyprawienia mięsa
  • pieczarek pokrojonych w 0,5-1 cm plastry
    100 g
  • wermutu, białego, wytrawnego
    75 g
    75 g wina Madera
  • mleka
    100 g
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    60 g
  • ząbek czosnku opcjonalnie
    1
  • musztardy francuskiej z całymi ziarnami gorczycy
    2 łyżeczki
  • ostrej musztardy
    1 - 2 łyżeczki
  • koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    ½ łyżeczki
    ½ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszonej
  • śmietany, 18% tłuszczu
    2 łyżki
  • mąki pszennej
    2 - 3 łyżeczki
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 206 kcal / 862 kJ
Πρωτεΐνη 26.5 g
Λιπαρά 5.8 g
Υδατάνθρακες 8.3 g
Φυτικές ίνες 1.1 g
Κορεσμένα λιπαρά 2.3 g
Νάτριο 431.3 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων