Dal makhani z soczewicy

Dal makhani z soczewicy

4.5 131 βαθμολογίες
Προετοιμασία 10 λεπτ.
Σύνολο 50 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

Masło klarowane ghee
  • masła pokrojonego na kawałki
    250 g
Pasta czosnkowo-imbirowa
  • ząbków czosnku
    100 g
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
    100 g
  • oleju
    80 g
Dahl makhani z soczewicy
  • wody
    1000 g
  • soli
    2 ½ łyżeczki
  • oliwy z oliwek
    10 - 20 g
  • zielonej soczewicy, suszonej opłukanej
    200 g
  • nasion kminu rzymskiego
    1 łyżeczka
  • ziarna kardamonu, całego
    3
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    100 g
  • pomidora pokrojonego na kawałki
    150 g
  • zielone papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki
    2
  • papryczki piri piri, suszonej, mielonej
    ¼ - ½ łyżeczki
    ¼ - ½ łyżeczki chili, mielonego
  • kurkumy, suszonej, mielonej
    ½ łyżeczki
  • laska cynamonu przełamana na pół
    1
  • goździki
    3
  • śmietana, min. 30% tłuszczu do dekoracji
  • liście kolendry, świeże drobno posiekane, do posypania

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 540.8 kcal / 2262.8 kJ
Πρωτεΐνη 15.7 g
Λιπαρά 32.4 g
Υδατάνθρακες 51.7 g
Φυτικές ίνες 8.2 g
Κορεσμένα λιπαρά 6.7 g
Νάτριο 1480.1 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων