Zupa bryndzowa

Zupa bryndzowa

4.6 119 βαθμολογίες
Προετοιμασία 15 λεπτ.
Σύνολο 45 λεπτ.
6 porcji

Υλικά

  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 3 ząbki czosnku
  • 20 g smalcu
    20 g oleju rzepakowego
  • 100 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 100 g białego wina, wytrawnego
  • 800 g wody
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszone
  • 400 g ziemniaków pokrojonych w 1,5 cm kostkę
  • 400 g bryndzy pokrojonej na kawałki
  • 200 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
  • ½ łyżeczki majeranku, suszonego
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
  • sól selerowa do smaku
    sól, do smaku
  • majeranek, świeży (προαιρετικό πεδίο) tylko liście, do dekoracji

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 405.5 kcal / 1697.8 kJ
Πρωτεΐνη 17.7 g
Λιπαρά 29.3 g
Υδατάνθρακες 16.8 g
Φυτικές ίνες 1.7 g
Κορεσμένα λιπαρά 13.7 g
Νάτριο 326.8 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων