Kurczak z warzywami w papilotach z sosem estragonowym

Kurczak z warzywami w papilotach z sosem estragonowym

4.0 92 βαθμολογίες
Προετοιμασία 25 λεπτ.
Σύνολο 55 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • estragonu, świeżego tylko liście (patrz wariant)
    30 g
  • fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego w 2-3 cm kostkę
    400 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    1 łyżeczka
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • warzyw, mieszanych (np. różyczki brokułu, papryka, marchewka, fenkuł, kalarepa), pokrojonych na 2 cm kawałki
    400 g
  • oliwy z oliwek
    2 łyżki
  • nasion kopru włoskiego, suszonych (προαιρετικό πεδίο)
    1 łyżeczka
  • wody
    1200 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • mieszanki ryżu białego i dzikiego
    250 g
    250 g ryżu białego
  • mleka
    200 g
  • mąki pszennej
    30 g
  • masła
    20 g

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 510.9 kcal / 2137.5 kJ
Πρωτεΐνη 33.2 g
Λιπαρά 12.4 g
Υδατάνθρακες 62.9 g
Φυτικές ίνες 4.6 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων