Sos pieczeniowy

Sos pieczeniowy

3.5 186 βαθμολογίες
Προετοιμασία 5 λεπτ.
Σύνολο 55 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • 40 g oleju
  • 600 g karkówki wieprzowej bez kości i ścięgien, pokrojonej na 3 cm kawałki
  • ½ łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 400 g wody
  • 40 g czerwonego wina, wytrawnego
  • 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ½ - ¾ łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    ½ - ¾ kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe, suszone
  • ½ łyżeczki nasion kozieradki (προαιρετικό πεδίο) mielonych
  • 1 łyżeczka cukru trzcinowego (προαιρετικό πεδίο) muscovado
  • 1 łyżeczka lubczyku, suszonego (προαιρετικό πεδίο)
  • 3 łyżeczki wody
  • 2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej
  • 40 g masła pokrojonego na kawałki
  • 1000 g wody do Mycia Wstępnego
  • 50 g octu do Mycia Wstępnego

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 217.3 kcal / 909.6 kJ
Πρωτεΐνη 1.3 g
Λιπαρά 19.8 g
Υδατάνθρακες 8.3 g
Φυτικές ίνες 0.8 g
Κορεσμένα λιπαρά 6.5 g
Νάτριο 782 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων