Kluski z indykiem, sosem śmietanowym i porem

Kluski z indykiem, sosem śmietanowym i porem

4.3 505 βαθμολογίες
Προετοιμασία 10 λεπτ.
Σύνολο 40 λεπτ.
6 porcji

Υλικά

  • 1 ząbek czosnku
  • 160 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 1 łyżeczka skórki otartej z limonki ekologicznej, bez białych błonek
  • 20 g oleju
  • 20 g skrobi kukurydzianej
  • 60 g białego wina, wytrawnego
  • 400 g wody
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l)
  • 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 szczypty pieprzu cayenne, mielonego
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • 500 g fileta z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonego na ok. 2 cm kawałki
  • 800 g klusek jajecznych, typu "spätzle", suchych gotowych
    800 g kopytek, gotowych, gotowych
  • 250 g pora pokrojonego w 5 mm plastry
  • 10 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 470.2 kcal / 1977.7 kJ
Πρωτεΐνη 30.2 g
Λιπαρά 19.3 g
Υδατάνθρακες 41.7 g
Φυτικές ίνες 0.5 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων