Kluski z indykiem, sosem śmietanowym i porem

Kluski z indykiem, sosem śmietanowym i porem

4.3 493 βαθμολογίες
Προετοιμασία 10 λεπτ.
Σύνολο 40 λεπτ.
6 porcji

Υλικά

  • ząbek czosnku
    1
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    160 g
  • skórki otartej z limonki ekologicznej, bez białych błonek
    1 łyżeczka
  • oleju
    20 g
  • skrobi kukurydzianej
    20 g
  • białego wina, wytrawnego
    60 g
  • wody
    400 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l)
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    200 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu cayenne, mielonego
    2 szczypty
  • papryki słodkiej, mielonej
    1 łyżeczka
  • fileta z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonego na ok. 2 cm kawałki
    500 g
  • klusek jajecznych, typu "spätzle", suchych gotowych
    800 g
    800 g kopytek, gotowych, gotowych
  • pora pokrojonego w 5 mm plastry
    250 g
  • soku z limonki, świeżo wyciśniętego
    10 g

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 470.2 kcal / 1977.7 kJ
Πρωτεΐνη 30.2 g
Λιπαρά 19.3 g
Υδατάνθρακες 41.7 g
Φυτικές ίνες 0.5 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων