Zupa gołąbkowa

Zupa gołąbkowa

4.3 2.3K βαθμολογίες
Προετοιμασία 15 λεπτ.
Σύνολο 55 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • 400 g kapusty włoskiej pokrojonej na 5 cm kawałki
  • 80 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 80 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 15 g oleju rzepakowego
  • 200 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
  • 1000 g wody
  • 250 g przecieru pomidorowego, typu passata
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 30 g koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka majeranku, suszonego
  • 100 g ryżu białego, długoziarnistego
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, ilość do podania

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 381.5 kcal / 1597.3 kJ
Πρωτεΐνη 14.8 g
Λιπαρά 14.8 g
Υδατάνθρακες 51.8 g
Φυτικές ίνες 8.5 g
Κορεσμένα λιπαρά 3.8 g
Νάτριο 1284.5 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων