Węgierska zupa rybna (Halászlé)

Węgierska zupa rybna (Halászlé)

4.2 82 βαθμολογίες
Προετοιμασία 20 λεπτ.
Σύνολο 55 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    300 g
  • pora pokrojonego w 5 mm plastry
    120 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    60 g
  • ząbki czosnku
    1 - 2
  • masła
    30 g
  • ziemniaków pokrojonych na 1-2 cm kawałki
    50 - 80 g
  • wody
    700 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM lub rybnego (patrz wskazówka)
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), lub rybnego, pokruszona
  • białego wina, wytrawnego
    100 g
    100 g wody
  • papryki słodkiej, mielonej
    3 łyżeczki
  • papryki ostrej, mielonej
    ¼ łyżeczki
  • koncentratu pomidorowego
    30 g
  • bulwy kopru włoskiego pokrojonej na 2-3 mm paski
    100 g
  • kostek boczku
    75 - 100 g
  • liście laurowe, suszone
    1 - 2
  • filetów rybnych bez skóry i ości, np. z suma, sandacza, szczupaka, pokrojonych na 4 cm kawałki
    600 - 700 g
  • białego octu winnego
    5 - 10 g
    5 - 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • nitki szafranu (προαιρετικό πεδίο)
    2 - 3
  • sól do smaku

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 383.8 kcal / 1605.8 kJ
Πρωτεΐνη 37.5 g
Λιπαρά 17 g
Υδατάνθρακες 17.2 g
Φυτικές ίνες 4.3 g
Κορεσμένα λιπαρά 7.4 g
Νάτριο 402.1 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων