Wolno gotowane żeberka w sosie barbecue (z osłoną noża miksującego)

Wolno gotowane żeberka w sosie barbecue (z osłoną noża miksującego)

4.3 464 βαθμολογίες
Προετοιμασία 20 λεπτ.
Σύνολο 4ωρ. 25 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

Baza sosu barbecue
  • ząbki czosnku
    3
  • oleju rzepakowego
    20 g
  • przecieru pomidorowego, typu passata
    250 g
  • wody
    120 g
  • białego octu winnego
    90 g
  • cukru trzcinowego, nierafinowanego
    70 g
  • musztardy
    70 g
  • sosu Worcestershire
    30 g
  • chili, mielonego
    1 - 1 ½ łyżeczki
  • papryki wędzonej, mielonej
    2 łyżki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • soli
    1 łyżeczka
Żeberka w sosie
  • żeberek wieprzowych, pasków pokrojonych na kawałki (3 x 10 cm, patrz wskazówka)
    700 g
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
    15 g
  • wody
    400 g
  • ziemniaków pokrojonych na 3 cm kawałki
    600 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • olej rzepakowy do podsmażenia żeberek

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 991 kcal / 4148 kJ
Πρωτεΐνη 42 g
Λιπαρά 76.5 g
Υδατάνθρακες 31.8 g
Φυτικές ίνες 6.4 g
Κορεσμένα λιπαρά 19.8 g
Νάτριο 1590.8 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων