Makaron z żółtej cukinii z salsą pietruszkową

Makaron z żółtej cukinii z salsą pietruszkową

3.2 54 βαθμολογίες
Προετοιμασία 20 λεπτ.
Σύνολο 35 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • 60 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • ½ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 4 gałązki tymianku, świeżego tylko liście
    ½ łyżeczki tymianku, suszonego
  • 1 ząbek czosnku
  • 60 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
  • 60 g oliwy z oliwek
  • 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 300 g wody
  • 600 g żółtej cukinii pokrojonej w długie, cienkie wstążki (patrz wskazówka)

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 porcję

Πρωτεΐνη 7.7 g
Θερμίδες 981.1 kJ / 234.5 kcal
Λιπαρά 18.9 g
Φυτικές ίνες 2.5 g
Υδατάνθρακες 9.4 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων