Risotto ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami

Risotto ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami

3.9 587 βαθμολογίες
Προετοιμασία 20 λεπτ.
Σύνολο 45 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • 1 ząbek czosnku
  • 50 g oleju kokosowego
  • 100 g liści szpinaku, świeżych
  • 160 g cebuli przekrojonej na pół
  • 200 g ryżu do risotto np. Arborio
  • 100 g białego wina, wytrawnego wegańskiego
  • 120 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy, pokrojonych w paski
  • 240 - 250 g mleka kokosowego
  • 400 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu wegańskiego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 30 g płatków drożdżowych plus dodatkowa ilość do podania

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 536 kcal / 2243.5 kJ
Πρωτεΐνη 9.5 g
Λιπαρά 29.3 g
Υδατάνθρακες 57.8 g
Φυτικές ίνες 4.3 g
Κορεσμένα λιπαρά 21.5 g
Νάτριο 384.3 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων