Kluski na parze z sosem pieczarkowym

Kluski na parze z sosem pieczarkowym

4.6 2.2K βαθμολογίες
Προετοιμασία 15 λεπτ.
Σύνολο 50 λεπτ.
3 porcje

Υλικά

Kluski na parze
  • 100 g mleka
  • 20 g świeżych drożdży pokruszonych
  • ½ łyżeczki cukru
  • 250 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 1 jajko
  • 2 szczypty soli
  • oliwa z oliwek ilość do natłuszczenia
Sos pieczarkowy
  • 150 g śmietany, 18% tłuszczu słodkiej
  • 40 g mąki pszennej
  • 60 g cebuli przekrojonej na pół
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 250 g pieczarek przekrojonych na pół (duże pieczarki pokrojone w ćwiartki)
  • 40 g masła pokrojonego na kawałki
  • 500 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu grzybowego (na 0,5 l), pokruszona
  • sól do smaku
  • pieprz czarny, mielony do smaku
  • 2 łyżki natki pietruszki, świeżej posiekanej

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 682.4 kcal / 2855.3 kJ
Πρωτεΐνη 20.1 g
Λιπαρά 29.6 g
Υδατάνθρακες 85.6 g
Φυτικές ίνες 5.7 g
Κορεσμένα λιπαρά 14.1 g
Νάτριο 191.7 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων