Krem z młodej kalarepy z olejem koperkowym

Krem z młodej kalarepy z olejem koperkowym

4.7 365 βαθμολογίες
Προετοιμασία 20 λεπτ.
Σύνολο 50 λεπτ.
6 porcji

Υλικά

Krem z kalarepy
  • 350 - 400 g kalarepy młodej, z liśćmi (2-3 szt.), pokrojonej kawałki
  • 200 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
  • 50 g pora tylko białej części, pokrojonej w krążki
  • 500 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 20 g masła
  • ½ łyżeczki rozmarynu, suszonego
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 100 g śmietany, 18% tłuszczu
Olej koperkowy
  • 10 - 15 g koperku, świeżego tylko liście (ok. 1-1½ pęczka)
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 40 g oliwy z oliwek

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 163.3 kcal / 683.3 kJ
Πρωτεΐνη 2.4 g
Λιπαρά 12.7 g
Υδατάνθρακες 11.6 g
Φυτικές ίνες 3.1 g
Κορεσμένα λιπαρά 4.3 g
Νάτριο 613.8 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων