Zupa z grzybami w pięciu smakach

Zupa z grzybami w pięciu smakach

4.2 58 βαθμολογίες
Προετοιμασία 15 λεπτ.
Σύνολο 40 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • 100 g kapusty pekińskiej pokrojonej na kawałki
  • 2 czubate łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 200 g makaronu ryżowego, suchego typu Vermicelli
  • 180 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 35 g oliwy z oliwek
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • 5 - 10 g czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 400 g boczniaków, świeżych pokrojonych na 5-7 cm kawałki (patrz wariant)
  • 30 - 40 g sosu sojowego
  • 5 - 10 g soku z cytryny
  • 1 łyżeczka cukru trzcinowego
  • 1 łyżeczka przyprawy chińskiej 5 smaków, w proszku
  • 4 łyżeczki oleju sezamowego, prażonego (προαιρετικό πεδίο) (patrz wskazówka)
  • 4 łyżeczki ziaren sezamu, białego
  • kolendra, świeża (προαιρετικό πεδίο) tylko liście, do dekoracji
  • 1000 g wody

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 395.8 kcal / 1657 kJ
Πρωτεΐνη 8.8 g
Λιπαρά 17.8 g
Υδατάνθρακες 52.8 g
Φυτικές ίνες 5.8 g
Κορεσμένα λιπαρά 2.5 g
Νάτριο 1430 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων