Chleb faszerowany jajkami i fasolką z oliwkami

Chleb faszerowany jajkami i fasolką z oliwkami

4.1 35 βαθμολογία
Προετοιμασία 20 λεπτ.
Σύνολο 5ωρ. 35 λεπτ.
16 porcji

Υλικά

Farsz
  • 5 g bazylii, świeżej tylko liście
  • 120 g czarnych oliwek, bez pestek odsączonych z zalewy
  • 500 g wody
  • 7 jajek
  • 200 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na kawałki
    200 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej, pokrojonej na 3 cm kawałki
  • 1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do oprószenia fasolki i do smaku
  • 200 g oleju o neutralnym smaku, np. rzepakowego, tłoczonego na zimno
    200 g oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do smaku
  • 2 chleby pełnoziarniste o wydłużonym kształcie (Ø kromki 8-9 cm), np. chleb drwalski (ok. 400 g każdy)

Βαθμός δυσκολίας

μέτρια


Διατροφή ανά 1 porcję

Νάτριο 612.3 mg
Πρωτεΐνη 7.1 g
Θερμίδες 1186.7 kJ / 283.4 kcal
Λιπαρά 17.1 g
Φυτικές ίνες 3.2 g
Κορεσμένα λιπαρά 1.8 g
Υδατάνθρακες 26.8 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από άλλες 100 000 σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων