Σαλάτα παντζάρι με βινεγκρέτ αρωματισμένη με βαλσάμικο και πορτοκάλι σαγκουίνι

Σαλάτα παντζάρι με βινεγκρέτ αρωματισμένη με βαλσάμικο και πορτοκάλι σαγκουίνι

4.5 2 βαθμολογίες
Προετοιμασία 20 λεπτ.
Σύνολο 35 λεπτ.
8 μερίδες

Υλικά

Βινεγκρέτ με βαλσάμικο και σαγκουίνι
  • ελαιόλαδο
    50 - 60 γρ.
  • κρεμμυδάκια εσαλότ σε κομμάτια
    85 γρ.
  • σκελίδα σκόρδο
    1
  • χυμό σαγκουίνι (από 1 σαγκουίνι)
    85 γρ.
  • βαλσαμικό ξίδι
    30 γρ.
  • μέλι
    1 κ.σ.
  • αλάτι
    ¼ κ.γλ.
  • μαύρο πιπέρι, αλεσμένο
    ⅛ κ.γλ.
Σαλάτα παντζαριού
  • νερό
    600 γρ.
  • παντζάρια κομμένα σε μισοφέγγαρα (πάχους 5-6 χλστ.)
    800 γρ.
  • θυμάρι, φρέσκο
    5 κλωνάρια
  • πορτοκάλι σαγκουίνι σε στρογγυλές φέτες (πάχους 5-6 χλστ.)
    1
  • φύλλα παντζαριού πλυμένα, καθαρισμένα, σε λωρίδες (1-1,5 εκ.), και λίγα ακόμα, ολόκληρα, για το γαρνίρισμα
    300 γρ.
  • κατσικίσιο τυρί θρυμματισμένο
    100 - 120 γρ.
  • φουντούκια, με ή χωρίς φλούδα καβουρδισμένα
    90 γρ.

Διατροφή ανά 1 μερίδα

Θερμίδες 313 kcal / 1310 kJ
Πρωτεΐνη 10 g
Λιπαρά 21 g
Υδατάνθρακες 23 g
Φυτικές ίνες 6 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων