Συσκευές & Αξεσουάρ
Πασχαλινές φωλιές με πολύχρωμα αβγά
Προετοιμασία 35 λεπτ.
Σύνολο 2ωρ. 40 λεπτ.
12 κομμάτια
Υλικά
-
πλήρες γάλα310 γρ.
-
χυμό λεμονιού1 κ.σ.
-
λεμόνι μόνο τη φλούδα, χωρίς το λευκό μέρος1
-
αλεύρι σκληρό570 γρ.
-
βούτυρο, ανάλατο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος50 γρ.
-
ξηρή μαγιά2 ¼ κ.γλ.
-
ζάχαρη ανάλογα με τις προτιμήσεις σας50 γρ.
-
αλάτι1 ½ κ.γλ.
-
αβγά ωμά13
-
χρώμα ζαχαροπλαστικής για τη βαφή των αβγών
-
νερό1 κ.γλ.
-
τρούφα, χρωματιστή για το πασπάλισμα
Βαθμός δυσκολίας
μέτρια
Διατροφή ανά 1 κομμάτι
Νάτριο
386 mg
Πρωτεΐνη
14 g
Θερμίδες
1218 kJ /
291 kcal
Λιπαρά
7 g
Φυτικές ίνες
1 g
Κορεσμένα λιπαρά
2 g
Υδατάνθρακες
41 g
Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;
Αυτή η συνταγή και περισσότερες από άλλες 100 000 σας περιμένουν!
Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίεςΕπίσης εμφανίζεται σε
Νηστίσιμα και Πασχαλινά
10 Συνταγές
Ελλάδα
Ελλάδα
Μπορεί επίσης να σας αρέσει...
Εμφάνιση όλωνΨωμάκια στον ατμό με αλλαντικό chorizo
Καμία βαθμολογία
Πολύσπορο ψωμί
3ωρ. 20 λεπτ.
Κουλούρι Θεσσαλονίκης
50 λεπτ.
Χριστόψωμο
2ωρ. 20 λεπτ.
Ψωμί του τοστ με προζύμι
Καμία βαθμολογία
Πιτάκια με κρεμμύδι στον ατμό
3ωρ.
Κέικ με γεύση "τηγανίτες μήλου"
2ωρ.
Ιταλική πίτα piadina με γέμιση σαλάτας με ρόκα, φέτα και σύκα
Καμία βαθμολογία
Χωριάτικο ψωμί
1ωρ. 30 λεπτ.
Ψωμάκια ατμού με κόκκινο πέστο
1ωρ. 15 λεπτ.
Ψωμί με λιαστές ντομάτες και θυμάρι
1ωρ. 50 λεπτ.
Ψωμί χωρίς γλουτένη
3ωρ. 20 λεπτ.