Klasyczny wolno gotowany sos boloński

Klasyczny wolno gotowany sos boloński

3.9 222 βαθμολογίες
Προετοιμασία 20 λεπτ.
Σύνολο 5ωρ.
6 porcji

Υλικά

  • 1 ząbek czosnku
  • 150 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
  • 150 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 20 g oleju
  • 600 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
  • 150 g czerwonego wina
  • 200 g wywaru wołowego (patrz wariant)
  • 120 g koncentratu pomidorowego
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 1 ¼ łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
    1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
  • ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¾ łyżeczki cukru

Βαθμός δυσκολίας

μέτρια


Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 320.7 kcal / 1341.8 kJ
Πρωτεΐνη 19.7 g
Λιπαρά 21.2 g
Υδατάνθρακες 12 g
Φυτικές ίνες 2.8 g
Κορεσμένα λιπαρά 6.5 g
Νάτριο 619.5 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων