Ινδικό κάρυ με ψητή κολοκύθα και ρεβίθια

Ινδικό κάρυ με ψητή κολοκύθα και ρεβίθια

5.0 4 βαθμολογίες
Προετοιμασία 15 λεπτ.
Σύνολο 45 λεπτ.
6 μερίδες

Υλικά

  • κολοκύθα ξεφλουδισμένη, σε κομμάτια (2-3 εκ.)
    850 γρ.
  • κόλιανδρο, φρέσκο (5 γρ. μόνο τα κοτσάνια, σε κομμάτια, και 10 γρ. μόνο τα φύλλα, χοντροκομμένα), και ακόμα λίγα φύλλα για το γαρνίρισμα
    15 γρ.
  • ελαιόλαδο
    30 γρ.
  • σπόρους κύμινου
    1 κ.γλ.
  • νιφάδες πιπεριάς τσίλι
    ¼ κ.γλ.
  • θαλασσινό αλάτι
    1 ½ κ.γλ.
  • μαύρο πιπέρι, αλεσμένο
    ¾ κ.γλ.
  • ρύζι, μπασμάτι (βλ. συμβουλή)
    250 γρ.
  • νερό για το βράσιμο του ρυζιού
  • σκελίδα σκόρδο
    1
  • κρεμμύδια κομμένα στα 4
    120 γρ.
  • τζίντζερ, φρέσκο ξεφλουδισμένο, σε στρογγυλές φέτες (2 χλστ.)
    15 γρ.
  • μείγμα μπαχαρικών garam masala
    1 κ.γλ.
  • τσίλι σε σκόνη (ήπιο)
    1 κ.γλ.
  • κάρυ σε σκόνη (μέτριο)
    1 κ.γλ.
  • κόλιανδρο, αλεσμένο
    ½ κ.γλ.
  • αλεσμένo κουρκουμά ή κιτρινόριζα (turmeric)
    ½ κ.γλ.
  • ρεβίθια, σε κονσέρβα ξεπλυμένα, στραγγισμένα (1 κονσέρβα των 400 γρ.)
    240 γρ.
  • γάλα καρύδας, σε κονσέρβα
    400 γρ.
  • ψιλοκομμένες ντομάτες, σε κονσέρβα
    400 γρ.
  • πράσινες φακές, Le Puy, προβρασμένες, συσκευασμένες (1 συσκευασία)
    250 γρ.

Διατροφή ανά 1 μερίδα

Θερμίδες 508 kcal / 2131 kJ
Πρωτεΐνη 14 g
Λιπαρά 19 g
Υδατάνθρακες 64 g
Κορεσμένα λιπαρά 12 g
Νάτριο 626 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων