Prowansalska zupa warzywna z domowym pesto

Prowansalska zupa warzywna z domowym pesto

4.3 137 βαθμολογίες
Προετοιμασία 30 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 15 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

Pesto
  • 100 g oliwy z oliwek
  • 30 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
  • 4 ząbki czosnku
  • 12 liści bazylii, świeżych
Zupa
  • 30 g cebuli dymki tylko białej części
  • 3 ząbki czosnku
  • 20 g bulwy kopru włoskiego
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 100 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 100 g cukinii pokrojonej na kawałki
  • 100 g pomidorów bez skóry
  • 100 g grochu suchego, połówek
  • 100 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na 2 cm kawałki
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1100 g wody
  • 1 - 2 łyżeczki soli
  • 2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 75 g makaronu, suchego, typu penne

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 460 kcal / 1284 kJ
Πρωτεΐνη 13.4 g
Λιπαρά 30.9 g
Υδατάνθρακες 40.1 g
Φυτικές ίνες 7.6 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων