Warzywna zapiekanka z ciastem filo

Warzywna zapiekanka z ciastem filo

4.1 36 βαθμολογίες
Προετοιμασία 20 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 20 λεπτ.
6 porcji

Υλικά

  • 20 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 430 g wody
  • 400 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
  • 150 g liści szpinaku, świeżych
  • 100 g rukoli pokrojonej na kawałki
  • 20 g masła
  • 400 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
  • ¾ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka estragonu, suszonego
  • 100 g orzechów nerkowca
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 opakowanie sera koziego (100-120 g), pokrojonego na kawałki
  • 4 płaty ciasta filo
  • olej rzepakowy do natłuszczenia ciasta

Βαθμός δυσκολίας

μέτρια


Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 77 kcal / 322 kJ
Πρωτεΐνη 3.5 g
Λιπαρά 3.3 g
Υδατάνθρακες 8.6 g
Φυτικές ίνες 0 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων