Gulasz soczewicowo-dyniowy

Gulasz soczewicowo-dyniowy

4.6 175 βαθμολογίες
Προετοιμασία 25 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ.
6 porcji

Υλικά

  • 1 ząbek czosnku
  • 5 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 60 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 20 g oleju rzepakowego
  • 700 g wody
  • 1 ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • 300 g dyni Hokkaido bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
  • 200 g marchewki pokrojonej w plastry
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki curry, mielone mielonego
  • ¼ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • 200 g czerwonej soczewicy, suszonej opłukanej pod bieżącą wodą
  • 300 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego na 2 cm kawałki

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 229 kcal / 959 kJ
Πρωτεΐνη 21 g
Λιπαρά 5.4 g
Υδατάνθρακες 31 g
Φυτικές ίνες 7.3 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων