Ragout z soczewicą i burakami

Ragout z soczewicą i burakami

4.4 83 βαθμολογίες
Προετοιμασία 20 λεπτ.
Σύνολο 2ωρ. 10 λεπτ.
6 porcji

Υλικά

  • 200 g zielonej soczewicy, suszonej
  • wrząca woda do namoczenia soczewicy
  • 1000 g wody
  • 2 łyżeczki soli
  • 80 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
  • 400 g czerwonych buraków pokrojonych na kawałki
  • 15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 120 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 2 - 3 szczypty kminu rzymskiego, mielonego
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 250 g pieczarek pokrojonych w plastry
  • 20 g sosu sojowego jasnego
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 1 płaska łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 70 g koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 234 kcal / 984 kJ
Πρωτεΐνη 12.4 g
Λιπαρά 8.8 g
Υδατάνθρακες 33 g
Φυτικές ίνες 6.7 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων