Spiralizowana dynia z białą kiełbasą, gorgonzolą i orzechami (TM5)

Spiralizowana dynia z białą kiełbasą, gorgonzolą i orzechami (TM5)

3.0 6 βαθμολογίες
Προετοιμασία 10 λεπτ.
Σύνολο 25 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • dyni piżmowej Ø 4-5 cm, pokrojonej na kawałki, (patrz wskazówka)
    700 g
  • orzechów włoskich, łuskanych
    30 g
  • bulwy kopru włoskiego pokrojonej na kawałki
    250 g
    250 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
  • ząbek czosnku
    1
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • białej kiełbasy, surowej wyciśniętej z osłonek, pokrojonej na kawałki
    300 g
  • wody
    150 g
  • soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • koncentrat bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • sera gorgonzola, łagodnego pokrojonego na kawałki
    150 g
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, do dekoracji

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 562.7 kcal / 2354.3 kJ
Πρωτεΐνη 23.3 g
Λιπαρά 42 g
Υδατάνθρακες 28 g
Φυτικές ίνες 6 g
Κορεσμένα λιπαρά 14.4 g
Νάτριο 1317.3 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων