Spiralizowana dynia z białą kiełbasą, gorgonzolą i orzechami (TM5)

Spiralizowana dynia z białą kiełbasą, gorgonzolą i orzechami (TM5)

2.9 7 βαθμολογίες
Προετοιμασία 10 λεπτ.
Σύνολο 25 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • 700 g dyni piżmowej Ø 4-5 cm, pokrojonej na kawałki, (patrz wskazówka)
  • 30 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 250 g bulwy kopru włoskiego pokrojonej na kawałki
    250 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 300 g białej kiełbasy, surowej wyciśniętej z osłonek, pokrojonej na kawałki
  • 150 g wody
  • ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka koncentrat bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 150 g sera gorgonzola, łagodnego pokrojonego na kawałki
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, do dekoracji

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 562.7 kcal / 2354.3 kJ
Πρωτεΐνη 23.3 g
Λιπαρά 42 g
Υδατάνθρακες 28 g
Φυτικές ίνες 6 g
Κορεσμένα λιπαρά 14.4 g
Νάτριο 1317.3 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων