Wegański sos boloński z zamiennikiem parmezanu

4.3 3 βαθμολογίες
Προετοιμασία 15 λεπτ.
Σύνολο 50 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

Wegański zamiennik parmezanu
  • orzechów nerkowca
    85 g
  • płatków drożdżowych (patrz wskazówka)
    15 g
  • czosnku, mielonego
    2 szczypty
  • soli
    ½ łyżeczki
Wegański sos boloński
  • czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej (z 1 puszki)
    255 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    150 g
  • korzenia selera pokrojonego na kawałki
    100 g
  • ząbek czosnku
    1
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • cebula pokrojona na ósemki (patrz wskazówka)
    1
  • białego wina, wytrawnego
    100 g
  • krojonych pomidorów, z puszki
    400 g
  • koncentratu pomidorowego
    50 g
  • tymianku, suszonego
    1 łyżeczka
  • rozmarynu, suszonego
    1 łyżeczka
  • kminu rzymskiego, mielonego (προαιρετικό πεδίο)
    ½ łyżeczki
  • papryki wędzonej, mielonej (προαιρετικό πεδίο)
    ½ łyżeczki
  • soli
    1 ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 323.3 kcal / 1352.6 kJ
Πρωτεΐνη 11.6 g
Λιπαρά 15.3 g
Υδατάνθρακες 34 g
Φυτικές ίνες 8.6 g
Κορεσμένα λιπαρά 2.6 g
Νάτριο 1439.7 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων