Soczewicówka

3.9 7 βαθμολογίες
Προετοιμασία 15 λεπτ.
Σύνολο 50 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • 100 g czerwonej soczewicy, suszonej
  • 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 50 g pora tylko białej części, pokrojonej w 2 cm plastry
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 20 g oleju
  • 250 g ziemniaków pokrojonych na 4 cm kawałki
  • 30 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
  • 50 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 40 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
  • 75 - 100 g kostek boczku
  • 200 g kiełbasy wieprzowej, wędzonej np. śląskiej, pokrojonej w 1 cm półplastry
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 6 ziaren ziela angielskiego
  • 1200 g wody
  • ½ - ¾ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka kolendry, mielonej
  • ½ łyżeczki majeranku, suszonego
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszone

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 447.2 kcal / 1871 kJ
Πρωτεΐνη 16.4 g
Λιπαρά 29.7 g
Υδατάνθρακες 30 g
Φυτικές ίνες 4.8 g
Κορεσμένα λιπαρά 8.8 g
Νάτριο 1298.3 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων