Fińska zupa z łososiem (Lohikeitto)

Καμία βαθμολογία
Προετοιμασία 15 λεπτ.
Σύνολο 50 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • 20 g koperku, świeżego tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 100 g pora białej części, pokrojonej w 2 cm plastry
  • 15 g masła
  • 200 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 250 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
  • 1000 g wody
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu rybnego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone (patrz wskazówka)
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 250 g filetów z łososia, świeżych, bez skóry i ości, pokrojonych w 2 cm kostkę
  • 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 porcję

Νάτριο 398.9 mg
Πρωτεΐνη 15.9 g
Θερμίδες 1422.6 kJ / 340 kcal
Λιπαρά 21 g
Φυτικές ίνες 3.8 g
Κορεσμένα λιπαρά 9.6 g
Υδατάνθρακες 22.8 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων