Barszcz czerwony z ziemniaczaną wyspą

Barszcz czerwony z ziemniaczaną wyspą

4.6 50 βαθμολογία
Προετοιμασία 20 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 10 λεπτ.
6 porcji

Υλικά

  • 400 - 500 g czerwonych buraków pokrojonych na kawałki
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • 1000 g wody
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe, suszone
  • ¾ - 1 łyżeczka soli
  • 2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 - 3 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM pokruszone
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l)
  • 800 g ziemniaków, mączystych pokrojonych w 2 cm kostkę
  • 15 - 20 g octu jabłkowego
    15 - 20 g czerwonego octu winnego
  • 2 - 3 łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (προαιρετικό πεδίο)
  • 2 - 3 łyżeczki cukru (προαιρετικό πεδίο)
  • 100 - 120 g śmietany (προαιρετικό πεδίο) 18% lub 30% tłuszczu
  • 250 g mleka
  • 25 g masła
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekane, do dekoracji

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 porcję

Νάτριο 823.1 mg
Πρωτεΐνη 5.4 g
Θερμίδες 814.5 kJ / 194.7 kcal
Λιπαρά 5.1 g
Φυτικές ίνες 5.1 g
Κορεσμένα λιπαρά 3 g
Υδατάνθρακες 33.4 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από άλλες 100 000 σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων