
Συσκευές & Αξεσουάρ
Purée z ziemniaków i pieczonego czosnku
Προετοιμασία 20 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 40 λεπτ.
4 porcje
Υλικά
-
1 główka czosnku w łupinie
-
1 łyżka soli plus dodatkowa ilość do posypania czosnku
-
pieprz czarny, mielony do posypania czosnku
-
20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do polania czosnku
-
500 g wody
-
800 g ziemniaków, mączystych pokrojonych na kawałki
-
1 gałązkę rozmarynu, świeżego
-
80 - 90 g masła pokrojonego na kawałki
Βαθμός δυσκολίας
εύκολη
Διατροφή ανά 1 porcję
Νάτριο
602.9 mg
Πρωτεΐνη
5 g
Θερμίδες
1508.6 kJ /
360.6 kcal
Λιπαρά
21.5 g
Φυτικές ίνες
4.7 g
Κορεσμένα λιπαρά
11 g
Υδατάνθρακες
39.2 g
Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;
Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!
Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίεςΠαρουσιάστηκε επίσης στο

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Συνταγές
Πολωνία
Πολωνία
Μπορεί επίσης να σας αρέσει...
Εμφάνιση όλωνKapusta czerwona na ciepło
35 λεπτ.
Buraczki na ciepło
50 λεπτ.
Surówka z kapusty pekińskiej
5 λεπτ.
Surówka z marchewki i pora
15 λεπτ.
Surówka z czerwonej kapusty
15 λεπτ.
Kluski śląskie
30 λεπτ.
Marchewka z groszkiem na ciepło
20 λεπτ.
Surówka z selera na słodko
15 λεπτ.
Buraczki na ciepło na szybko
30 λεπτ.
Surówka z białej i czerwonej kapusty
15 λεπτ.
Surówka z marchewki z chrzanem
5 λεπτ.
Surówka z surowego buraka
10 λεπτ.