Pieczona ryba masala

Pieczona ryba masala

4.2 14 βαθμολογίες
Προετοιμασία 15 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 15 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • 2 ryby, całe, oczyszczone bez łusek (ok. 400 g każda), np. karmazyny, dorady, pstrągi
  • 1 limonka
  • sól do oprószenia
  • 2 łyżeczki nasion kminu rzymskiego
  • ½ łyżeczki ziaren pieprzu czarnego
  • 5 papryczek chili, suszonych
  • 50 g cebuli przekrojonej na pół
  • 3 łyżeczki pasty imbirowo-czosnkowej (patrz wskazówka)
  • ½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
  • 30 g oleju rzepakowego
  • liście kolendry, świeże do dekoracji
    tajska bazylia, świeża, tylko liście, do dekoracji
  • czerwona cebula pokrojona w krążki, do dekoracji

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 porcję

Νάτριο 1218 mg
Πρωτεΐνη 40.4 g
Θερμίδες 1249.8 kJ / 297.5 kcal
Λιπαρά 13 g
Φυτικές ίνες 2.7 g
Κορεσμένα λιπαρά 3.3 g
Υδατάνθρακες 3.6 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων