Wegańskie "chili con carne"

Wegańskie "chili con carne"

4.2 540 βαθμολογίες
Προετοιμασία 20 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ.
4 porcje

Υλικά

  • ząbki czosnku
    1 - 2
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    70 g
  • tofu, bardzo twardego naturalnego, pokrojonego w 2 cm kostkę
    200 g
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • sosu sojowego ciemnego
    25 g
  • ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę
    600 g
  • wody
    300 g
  • krojonych pomidorów, z puszki
    400 g
  • koncentratu pomidorowego
    70 g
  • soli
    2 łyżeczki
  • papryki słodkiej, mielonej
    1 łyżeczka
  • oregano, suszonego
    1 łyżeczka
  • cukru
    1 płaska łyżeczka
  • kminu rzymskiego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • pieprzu cayenne, mielonego
    ¼ - ½ łyżeczki
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
    250 g
  • gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao wegańskiej, pokrojonej na kawałki
    20 g
  • czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej z zalewy
    250 g

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 426 kcal / 1785 kJ
Πρωτεΐνη 21 g
Λιπαρά 14 g
Υδατάνθρακες 47 g
Φυτικές ίνες 13.4 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων