Wegańskie "chili con carne"

Wegańskie "chili con carne"

4.2 544 βαθμολογίες
Προετοιμασία 20 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ.
4 porcje

Υλικά

  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 70 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 200 g tofu, bardzo twardego naturalnego, pokrojonego w 2 cm kostkę
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 25 g sosu sojowego ciemnego
  • 600 g ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę
  • 300 g wody
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 70 g koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • 1 płaska łyżeczka cukru
  • ½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
  • 250 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
  • 20 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao wegańskiej, pokrojonej na kawałki
  • 250 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej z zalewy

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 426 kcal / 1785 kJ
Πρωτεΐνη 21 g
Λιπαρά 14 g
Υδατάνθρακες 47 g
Φυτικές ίνες 13.4 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων