Klopsy z seitana z sosem kaparowym

Klopsy z seitana z sosem kaparowym

4.1 30 βαθμολογίες
Προετοιμασία 20 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 30 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

Klopsy
  • 50 g bułki pszennej, wegańskiej, suchej, połamanej na kawałki
  • 80 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 15 g oleju rzepakowego
  • 400 g seitanu pokrojonego na kawałki
  • 10 g płatków drożdżowych
  • 2 czubate łyżeczki agaru
  • 25 g skrobi kukurydzianej
  • 700 g wody
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM wegańskiego
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), wegańskiego, pokruszona
  • 600 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
Sos kaparowy
  • 150 g śmietanki sojowej
  • 15 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
  • 40 g mąki pszennej
  • 15 g syropu z agawy
  • ½ łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu białego, mielonego
  • 40 g kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy

Βαθμός δυσκολίας

μέτρια


Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 483 kcal / 2029 kJ
Πρωτεΐνη 30 g
Λιπαρά 12 g
Υδατάνθρακες 60 g
Φυτικές ίνες 3.8 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων