Klopsy z seitana z sosem kaparowym

Klopsy z seitana z sosem kaparowym

4.1 30 βαθμολογίες
Προετοιμασία 20 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 30 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

Klopsy
  • bułki pszennej, wegańskiej, suchej, połamanej na kawałki
    50 g
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    80 g
  • oleju rzepakowego
    15 g
  • seitanu pokrojonego na kawałki
    400 g
  • płatków drożdżowych
    10 g
  • agaru
    2 czubate łyżeczki
  • skrobi kukurydzianej
    25 g
  • wody
    700 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM wegańskiego
    1 czubata łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), wegańskiego, pokruszona
  • ziemniaków pokrojonych na kawałki
    600 g
Sos kaparowy
  • śmietanki sojowej
    150 g
  • soku z cytryny świeżo wyciśniętego
    15 g
  • mąki pszennej
    40 g
  • syropu z agawy
    15 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu białego, mielonego
    2 szczypty
  • kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
    40 g

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 483 kcal / 2029 kJ
Πρωτεΐνη 30 g
Λιπαρά 12 g
Υδατάνθρακες 60 g
Φυτικές ίνες 3.8 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων